Project: werk voor Architectuur Prijs achterhoek

zonder blokken of blozen.

We werden gevraagd, door de Gruitpoort, om de awards te ontwerpen voor de Architectuur Prijs Achterhoek (Jury- en Publieksprijs). De concept-ontwerpen werden zeer goed ontvangen en maakten dat de opdracht werd uitgebreid naar meer uitingen: vlaggen, banners, give-aways, entreekaartjes en meer. Al deze uitingen waren zichtbaar in de tijd richting de awardshow (1 nov 2019) en tijdens.

Maar het begon dus allemaal bij de awards, de gedachtegang achter het ontwerp willen we graag even toelichten. We gaan hiervoor terug naar ieders kindertijd. Iedereen was toen een Architect. We hadden namelijk gekleurde, houten blokken. We sabbelden erop, gooiden ermee, maar al snel begonnen we te bouwen. Twee… drie… vier hoog. De geometrische vormen bleken een onuitputtelijke, speelse bron te zijn. In het volwassene leven verliezen we deze speelsheid en al zijn mogelijkheden weleens. Maar zet iemand bij een stapel blokken en hij zal zich hervinden.

Deze blokken liggen aan de basis van het succes van de genomineerden. De awards zijn hiermee een herinnering aan de weg. Van waar het allemaal begon, tot het podium waar ze nu staan. Dat de uiteindelijke winnaar, Erik Wamelink (Juryprijs), zijn winnende ontwerp als ‘een blokje’ typeert zegt veel.